Elefant Architecten bv

Architecten in Utrecht, De Bilt en omstreken.

NSP Arnhem

In 2010 ben ik gevraagd door ProRail om de aanbesteding van NSP Arnhem op te zetten. Na diverse mislukte aanbestedingen was er geen animo meer van de markt om dit station te bouwen. Daarnaast was aan de financieringskant geen ruimte meer voor extra investeringen. Ik heb het door UNStudio getekende besteksontwerp vertaald naar een referentie-ontwerp en de bouwers de mogelijkheid gegeven om hun kennis en inzicht in het ontwerp te implementeren. Het project is als UAV-GC contract op de markt gezet ¬†met een vastgesteld bouwbudget. ‘Fixed price & design to cost’. Gedurende de uitvoering van dit zeer complexe en modernistische bouwwerk houd het contract goed stand. De kosten worden beheerst en de bouwer heeft voldoende ruimte om haar risico’s te beheersen.

,